Proef de smaak van Groningen

Ontdek hoe jenever, likeur en whisky wordt gestookt. Geniet tijdens de rondleiding en proeverij van de verhalen over de Graanrepubliek. Het meest grimmige stukje van Nederland.

De geschiedenis van de Graanrepubliek zie je en proef je terug tijdens een proeverij en rondleiding bij distilleerderij Groninger Genever Stokerij.

4.4/5

Rondleiding en proeverijen

Jenever en dorge worst een goede combinatie

proeverij en rondleiding (uitgebreid) - 2 uur - vanaf 1 persoon

(bijna) Elke zaterdagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur open we speciaal de deuren van ons dorpsplein op de deel voor jou. Met daarin onze stokerij, proeflokaal (kroeg) en slijterij. Neem een kijkje in de stokerij en bekijk de trots van de stokerij: de “dikke dame”. Reserveren is eenvoudig maar noodzakelijk ivm de voorbereiding van de hapjes.

In de distilleerderij krijg je uitgebreide uitleg over het stookproces, ontdek de verschillende dranken zoals jenever, likeuren en whisky’s, maar ook over de geschiedenis van de Graanrepubliek.
Proef vier verschillende dranken en leer de smaaklagen herkennen. 

Inclusief hapjes, thee, water en koffie.
Nederlands gesproken.
Duur: 2 tot 2,5 uur
Prijs: €29,- p.p

Deze middag is een fijne balans tussen gezellig, goede (sterke) verhalen en leerzaam. 
NB Of je nou nou alleen bent, met zijn tweeën of met een groepje, je bent van harte welkom!

Uiteten met collega

UItje met vrienden, familie of collega's - vanaf 6 personen

Op zoek naar een uniek uitje op een prachtige locatie. Wij ontvangen jouw team, vrienden of familie graag bij ons op het dorpsplein op de deel voor een fijne uitje met een mooie balans tussen gezelligheid, goede (sterke) verhalen en leerzaam.

Laat je verassen door het gezellige sfeer van het inpandige dorpsplein met daarin onze stokerij, proeflokaal (kroeg) en slijterij. Vanaf 6 personen is het mogelijk om privé het dorpsplein te reserveren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Deze middag is een fijne balans tussen gezellig, goede (sterke) verhalen en leerzaam. 

Alie dG
Alie dG
27 Mei 2023
Sensatie van jenever Gepassioneerde mensen boordevol informatie en verhalen over het jenever stoken. Rondleiding met proeverij en uiteindelijk een eigen jenever op smaak gebracht met kruiden. Voor het eerst kennis gemaakt met de sensatie van jenever! Afgewisseld met heerlijke zelfgemaakte hapjes van de producten uit de nevenactiviteit van het bedrijf, zelfvoorzienende dagbesteding. Een mooie middag gehad!
alieke u
alieke u
22 April 2023
Super uitje! Een geweldig leuk uitje, mede door het enthousiasme van de gastheer, de proeverij en de lekkere hapjes. Het is duidelijk dat dit met veel passie gemaakt wordt. Absoluut een aanrader!
Terry
Terry
17 Maart 2023
Schot in de roos Als onderdeel van een “dagje op de hei” van ons managementteam hebben wij 16 maart 2023 de Groninger Genever Stokerij bezocht. Wat een schot in de roos! Het was de perfecte combinatie van leerzaam & gezellig. We werden hartelijk ontvangen door de enthousiaste stoker Freek Kupers die ons meenam in zijn gepassioneerde verhaal (gelardeerd met de heerlijkste proeverij aan drankjes en hapjes) over hoe je het roer om kan gooien en zodoende tezamen met zijn gezin de meest ideale situatie heeft creëert qua werk- & leefplezier. Ik kreeg hier een heel fijn “Ik Vertrek-gevoel” van. Ook het nodige opgestoken over het stookproces alsmede het verhaal achter het communisme in deze Graanrepubliek. Daarnaast viel zijn maatschappelijke betrokkenheid en de liefde voor zijn omgeving op. Kortom, een bezoekje aan de Groninger Genever Stokerij is van harte aan te bevelen! Freek, bedankt voor je drankjes & Henriëtte voor de heerlijke hapjes.
LauraNieuwenhuijzen
LauraNieuwenhuijzen
3 December 2022
Rondleiding en proeverij Gezellige gepassioneerde ambachtsman maakt destilleren interessant voor iedereen. Onder het genot van een drankje kennis maken met de ambacht en de historie van de omgeving.
Ivar
Ivar
4 Mei 2022
Top samenwerking! Wij van WRQS willen Freek en Henriëtte super bedanken voor de leuke samenwerking en het mooie relatiegeschenk dat ze voor ons hebben gebrouwen. Daarnaast kregen we een hele toffe rondleiding en knap hoe zelfvoorzienend ze zijn. Wij raden het iedereen aan om een proeverij te volgen en als bedrijf de tip om eens bij Freek te informeren wat voor mogelijkheden er zijn. Nogmaals bedankt!
Suzan B
Suzan B
27 Februari 2022
Trip tip Gisteren 26 feb een proeverij en rondleiding gehad van Freek. Erg leuke, interessante en enthousiaste verteller met veel passie voor het ambachtelijke stook- en distileer proces. Verschillende smaken geproefd, erg lekker en houd je niet van genever; geen probleem, zij hebben ook veel andere lekkernijen (likeuren). Een aanrader als je van wat lekkers houdt en vakmanschap kan waarderen: is het geld zeker waard!
Marianne W
Marianne W
28 Januari 2022
Leerzame en gezellige avond. Heel hartelijke eigenaars, enthousiast en gedreven. We hebben een heerlijke avond doorgebracht met Freek en Henriette. Veel geleerd over het stookproces en veel lekkere drankjes geproefd. Naar huis met een walnotenlikeur en een kruikje Genever Kapitaal. Alleen het kruikje en het etiket al… verzamelaars likken hun lippen er bij af. Erg leuke bestemming voor bijvoorbeeld een groepsuitje, aanrader! In de winkel zijn cadeauartikelen te verkrijgen die zijn gemaakt tijdens de dagbesteding door medewerkers die, met wat extra begeleiding, heel mooie producten fabriceren.
Flo W
Flo W
14 November 2021
Super proeverij! Het de proeverij was heel leuk, Freek wist enorm veel over jenever en wist ons veel te vertellen over de herkomst; de geschiedenis, het maak proces en de smaken. Zeker een aanrader!
Screenname382
Screenname382
9 November 2021
Goed verhaal, gave plek, mooi product Wij waren afgelopen zaterdag bij Freek en we kunnen niets anders zeggen dan: “Wat een goed verhaal”! Hoe gaaf waar ze mee bezig zijn! En hoe mooi het product!
Bas
Bas
31 Oktober 2021
Geweldig! Freek (de eigenaar) vertelde erg gepassioneerd over de stokerij en alles wat er bij kwam kijken. Het was erg interessant. Erg leuke groepsactiviteit, met heerlijke jenevers en andere dranken om te proeven. Freek en zijn vrouw waren erg gastvrij; we mochten langer blijven om groepsfoto’s te maken. Al met al een ervaring om niet te vergeten. Ik zou het aan iedereen aanraden!

Eerst nog wat informatie nodig?

Zin in een dagje weg met vrienden, familie of collega’s? Maar is het je nog niet helemaal duidelijk. of heb je nog een paar vragen? Neem contact met ons op voor informatie of een reservering.

Bedrijfsuitjes | Afdelingsuitje | Teamuitje | Vrijgezellenfeest | Vrienden | Familie

Jeneverfles - drank uit Groningen

uniek

Je zoekt iets unieks. Maar karten, paintballen of een escaperoom...dat heb je allemaal al wel een keer gedaan. Ga voor een proeverij (met rondleiding) Gezellig ontspannen met elkaar genieten. Wie van jullie heeft de beste smaakpapillen?

interessant

Horen, proeven, beleven en genieten. Het komt allemaal aan bod tijdens de proeverij en rondleiding in de distilleerderij / stokerij. Onze meesterstoker kan met zoveel enthousiasme vertellen dat je ongetwijfeld aan hun lippen hangt.

Volg ons om op de hoogte te blijven van ons verhaal