Proef de smaak van Groningen

Ontdek hoe jenever, likeur en whisky wordt gestookt. Geniet tijdens de rondleiding en proeverij van de verhalen over de Graanrepubliek. Het meest grimmige stukje van Nederland.

De geschiedenis van de Graanrepubliek zie je en proef je terug tijdens een proeverij en rondleiding bij distilleerderij Groninger Genever Stokerij.

4.4/5

Rondleiding en proeverijen

Jenever en dorge worst een goede combinatie

proeverij en rondleiding (uitgebreid) - 2 uur - vanaf 1 persoon

(bijna) Elke zaterdagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur open we speciaal de deuren van ons dorpsplein op de deel voor jou. Met daarin onze stokerij, proeflokaal (kroeg) en slijterij. Neem een kijkje in de stokerij en bekijk de trots van de stokerij: de “dikke dame”. Reserveren is eenvoudig maar noodzakelijk ivm de voorbereiding van de hapjes.

In de distilleerderij krijg je uitgebreide uitleg over het stookproces, ontdek de verschillende dranken zoals jenever, likeuren en whisky’s, maar ook over de geschiedenis van de Graanrepubliek.
Proef vier verschillende dranken en leer de smaaklagen herkennen. 

Inclusief hapjes, thee, water en koffie.
Nederlands gesproken.
Duur: 2 tot 2,5 uur
Prijs: €29,- p.p

Deze middag is een fijne balans tussen gezellig, goede (sterke) verhalen en leerzaam. 
NB Of je nou nou alleen bent, met zijn tweeën of met een groepje, je bent van harte welkom!

Uiteten met collega

UItje met vrienden, familie of collega's - vanaf 6 personen

Op zoek naar een uniek uitje op een prachtige locatie. Wij ontvangen jouw team, vrienden of familie graag bij ons op het dorpsplein op de deel voor een fijne uitje met een mooie balans tussen gezelligheid, goede (sterke) verhalen en leerzaam.

Laat je verrassen door het gezellige sfeer van het inpandige dorpsplein met daarin onze stokerij, proeflokaal (kroeg) en slijterij. Vanaf 6 personen is het mogelijk om privé het dorpsplein te reserveren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Deze middag is een fijne balans tussen gezellig, goede (sterke) verhalen en leerzaam. 

Wilma K
Wilma K
23 December 2023
Bedrijfsuitje Een interresante, leerzame en humor volle proeferij gehad. Of je nou wel of niet van Genever denkt te houden, het is toch de moeite waard. Alleen al leerzaam om te horen over de geschiedenis van het drankje, hoe het bedrijf tot stand is gekomen en hoe de eigenaren in het leven staan. Prachtig !
DutchFam_22
DutchFam_22
10 December 2023
Zoveel meer dan een rondleiding Tijdens de proeverij en rondleiding in de Groninger Genever Stokerij vertelt Freek met passie alles over het ambachtelijke stookproces van jenever, whisky en verschillende heerlijke likeuren zoals Fladderak. Natuurlijk is er gelegenheid om die dranken ook te proeven, begeleid door lekkere zelfgemaakte hapjes. Ook de unieke geschiedenis van de streek, oftewel de Graanrepubliek, met de opkomst van het communisme, komt uitgebreid aan de orde. Freek en Henriëtte, bedankt voor een interessante, leerzame en vooral heerlijke middag. Mijn zoon en ik hebben genoten. Echt een aanrader.
Dineke M
Dineke M
19 November 2023
Passie voor het ambacht Freek vertelt nam ons vol passie mee in zijn geneverstokerij. Samen met zijn vrouw heeft hij een mooi bedrijf neergezet op een prachtige locatie. De hapjes waren heerlijk! Vergeet niet het bezoek aan de boerderijwinkel voor de fladderak en droge worst! Een aanrader voor een team- of familieuitje.
Netty V
Netty V
18 November 2023
Passie voor het vak Een bevlogen man die prachtig kan vertellen over zijn passie: Genever en whiskey. Maar ook leuk kan vertellen over de achtergrond van Genever, de cultuur en de stokerij. Heerlijke drankjes en hapjes! Aanrader.
Pieter I
Pieter I
18 November 2023
Uitstekend bezoek Uitstekend bezoek met hartelijke ontvangst aan de ambachtelijke stokerij met prima uitleg van Freek. Mooi verhaal van het distillatie proces van de genever. Interessant verhaal inzake de historie van het gebied de graanrepubliek. Middag was prima verzocht met diverse proeverijen en hapjes. Uitstekende kwaliteit van de dranken. Zeker een aanrader voor een bezoek.
Markwin S
Markwin S
12 November 2023
Ambachtelijk genieten, inspirerend! als je aankomt bij de stokerij, valt meteen op hoe netjes en verzorgd het er allemaal uitziet en wat een mooie lokatie het toch is. We werden allerhartelijkst ontvangen met een hartverwarmende gluhwein door Freek en maakten later kennis met Henriette die binnenkwam met heerlijke hapjes. Binnengekomen valt je mond open van verbazing. je staat midden in een Dickens achtig dorp, schilderachtig en knus! Dan begint Freek te vertellen, over de geschiedenis van de stokerij, de graanrepubliek en de reis die hij en zijn gezin gemaakt hebben om te komen waar ze nu staan. Fascinerend en bovenal inspirerend! Over de drankjes niets dan goeds, ik realiseer me voornamelijk industrieel bocht te hebben gedronken in mijn leven... voortaan ga ik naar Freek! Bedankt allebei, we hebben een fantastische middag gehad. Claudia en Markwin
R J
R J
10 November 2023
Bezoek aan de Groninger Genever Stokerij is een aanrader We voelde ons direct welkom doordat we zeer hartelijk zijn ontvangen door Freek en Henriëtte (en we onze natte regenkleding konden uithangen). Freek vertelt het gehele verhaal van hoe de Groninger Genever Stokerij ontstaan is, waar ze vandaan komen tot waar ze nu staan en laat daar bij niet de minder leuke kanten weg. Hierdoor krijg je een compleet en realistisch verhaal waarin je meegenomen word. Het was geen één weg verhaal enkel van Freek hierdoor ontstond de nodige interactie en vloog de tijd voorbij.
cassandra
cassandra
4 November 2023
Zeker uniek en zeer de moeite waard om te bezoeken. Een ontzettend mooie ervaring bij meesterstoker Freek en zijn vrouw. Een heel bevlogen verhaal over de passie van het jeneverstoken met een heerlijke proeverij. We komen graag nog een keer terug.
rachel
rachel
12 Augustus 2023
proeverij word welkom ontvangen. Meesterstoker freek verteld vol passie alles over zijn bedrijf. Lekkere likeur en jenevers geproefd. Met bijpassende hapjes. Zeker aanrader om langs te gaan.
Martens
Martens
1 Augustus 2023
Kom passie proeven Helaas is één van de meesterlijk gestookte flessen al op. Wat blijft zijn de herinnering aan de prachtige verhalen van Freek, de uitgebreide uitleg over het proces van grondstof tot verschillende eindproducten en de geslaagde product confrontatie.

Eerst nog wat informatie nodig?

Zin in een dagje weg met vrienden, familie of collega’s? Maar is het je nog niet helemaal duidelijk. of heb je nog een paar vragen? Neem contact met ons op voor informatie of een reservering.

Bedrijfsuitjes | Afdelingsuitje | Teamuitje | Vrijgezellenfeest | Vrienden | Familie

Jeneverfles - drank uit Groningen

uniek

Je zoekt iets unieks. Maar karten, paintballen of een escaperoom...dat heb je allemaal al wel een keer gedaan. Ga voor een proeverij (met rondleiding) Gezellig ontspannen met elkaar genieten. Wie van jullie heeft de beste smaakpapillen?

interessant

Horen, proeven, beleven en genieten. Het komt allemaal aan bod tijdens de proeverij en rondleiding in de distilleerderij / stokerij. Onze meesterstoker kan met zoveel enthousiasme vertellen dat je ongetwijfeld aan hun lippen hangt.

Volg ons om op de hoogte te blijven van ons verhaal