Proef de smaak van Groningen

Ontdek hoe jenever, likeur en whisky wordt gestookt. Geniet tijdens de rondleiding en proeverij van de verhalen over de Graanrepubliek. Het meest grimmige stukje van Nederland.

De geschiedenis van de Graanrepubliek zie je en proef je terug tijdens een proeverij en rondleiding bij distilleerderij Groninger Genever Stokerij.

4.4/5

Rondleiding en proeverijen

Jenever en dorge worst een goede combinatie

proeverij en rondleiding (uitgebreid) - 2 uur - vanaf 1 persoon

(bijna) Elke zaterdagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur open we speciaal de deuren van ons dorpsplein op de deel voor jou. Met daarin onze stokerij, proeflokaal (kroeg) en slijterij. Neem een kijkje in de stokerij en bekijk de trots van de stokerij: de “dikke dame”. Reserveren is eenvoudig maar noodzakelijk ivm de voorbereiding van de hapjes.

In de distilleerderij krijg je uitgebreide uitleg over het stookproces, ontdek de verschillende dranken zoals jenever, likeuren en whisky’s, maar ook over de geschiedenis van de Graanrepubliek.
Proef vier verschillende dranken en leer de smaaklagen herkennen. 

Inclusief hapjes, thee, water en koffie.
Nederlands gesproken.
Duur: 2 tot 2,5 uur
Prijs: €29,- p.p

Deze middag is een fijne balans tussen gezellig, goede (sterke) verhalen en leerzaam. 
NB Of je nou nou alleen bent, met zijn tweeën of met een groepje, je bent van harte welkom!

Uiteten met collega

UItje met vrienden, familie of collega's - vanaf 6 personen

Op zoek naar een uniek uitje op een prachtige locatie. Wij ontvangen jouw team, vrienden of familie graag bij ons op het dorpsplein op de deel voor een fijne uitje met een mooie balans tussen gezelligheid, goede (sterke) verhalen en leerzaam.

Laat je verassen door het gezellige sfeer van het inpandige dorpsplein met daarin onze stokerij, proeflokaal (kroeg) en slijterij. Vanaf 6 personen is het mogelijk om privé het dorpsplein te reserveren. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Deze middag is een fijne balans tussen gezellig, goede (sterke) verhalen en leerzaam. 

Gebaseerd op 15 recensies
Suzan B
Suzan B
2022-02-26
Trip tip Gisteren 26 feb een proeverij en rondleiding gehad van Freek. Erg leuke, interessante en enthousiaste verteller met veel passie voor het ambachtelijke stook- en distileer proces. Verschillende smaken geproefd, erg lekker en houd je niet van genever; geen probleem, zij hebben ook veel andere lekkernijen (likeuren). Een aanrader als je van wat lekkers houdt en vakmanschap kan waarderen: is het geld zeker waard!
Marianne W
Marianne W
2022-01-28
Leerzame en gezellige avond. Heel hartelijke eigenaars, enthousiast en gedreven. We hebben een heerlijke avond doorgebracht met Freek en Henriette. Veel geleerd over het stookproces en veel lekkere drankjes geproefd. Naar huis met een walnotenlikeur en een kruikje Genever Kapitaal. Alleen het kruikje en het etiket al… verzamelaars likken hun lippen er bij af. Erg leuke bestemming voor bijvoorbeeld een groepsuitje, aanrader! In de winkel zijn cadeauartikelen te verkrijgen die zijn gemaakt tijdens de dagbesteding door medewerkers die, met wat extra begeleiding, heel mooie producten fabriceren.
Flo W
Flo W
2021-11-14
Super proeverij! Het de proeverij was heel leuk, Freek wist enorm veel over jenever en wist ons veel te vertellen over de herkomst; de geschiedenis, het maak proces en de smaken. Zeker een aanrader!
Screenname382
Screenname382
2021-11-09
Goed verhaal, gave plek, mooi product Wij waren afgelopen zaterdag bij Freek en we kunnen niets anders zeggen dan: “Wat een goed verhaal”! Hoe gaaf waar ze mee bezig zijn! En hoe mooi het product!
Bas
Bas
2021-10-31
Geweldig! Freek (de eigenaar) vertelde erg gepassioneerd over de stokerij en alles wat er bij kwam kijken. Het was erg interessant. Erg leuke groepsactiviteit, met heerlijke jenevers en andere dranken om te proeven. Freek en zijn vrouw waren erg gastvrij; we mochten langer blijven om groepsfoto’s te maken. Al met al een ervaring om niet te vergeten. Ik zou het aan iedereen aanraden!
Thijs L
Thijs L
2021-10-31
Top Verrassend leuk verhaal! Wij waren hier met de hele familie. Voor ieder wat wils! Heerlijke fles drank meegenomen. Hartstikke bedankt!
nanieq
nanieq
2021-10-30
Super middag Met een groep van 25 een hele gezellig en leerzame middag gehad. Zouden dit aan iedereen aanbevelen! Daarnaast onze complimenten voor de host en zijn verhaal
Miriam B
Miriam B
2021-10-24
Verjaardagskado We hebben onze zoon en dochter met aanhang en neef de rondleiding en proeverij kado gedaan en zijn zelf ook mee geweest. Erg leuk om op deze manier verschillende genevers en likeuren te proeven en het interessante verhaal erachter te horen. Complimenten!
Reinalda S
Reinalda S
2021-08-19
Top excursie We hebben een heerlijke avond gehad bij de jenever stokerij. Sandra kookte de sterren van de hemel en onderwijl proefden we van de lekkere zelf gedestilleerde jenevers en likeuren. Een super leuke ervaring. Wij gingen met 14 vrienden.
beekman h
beekman h
2021-08-16
Genever met passie Vriendelijke ontvangst door Freek Kupers die ons een rondleiding gaf door hun bedrijf, de distilleerderij en de winkel. Het enthousiasme spat eraf. Wat een energie! Na de rondleiding even leuk nagepraat oa over de whiskey die nog op het Oloroso vat ligt. Even geduld dus. Na een aantal samples geproefd te hebben besloten om een fles Genever en ook een koffielikeur mee te nemen naar huis. Bedankt en succes met jullie bedrijf. Harrald & Saskia

Eerst nog wat informatie nodig?

Zin in een dagje weg met vrienden, familie of collega’s? Maar is het je nog niet helemaal duidelijk. of heb je nog een paar vragen? Neem contact met ons op voor informatie of een reservering.

Bedrijfsuitjes | Afdelingsuitje | Teamuitje | Vrijgezellenfeest | Vrienden | Familie

Jeneverfles - drank uit Groningen

uniek

Je zoekt iets unieks. Maar karten, paintballen of een escaperoom...dat heb je allemaal al wel een keer gedaan. Ga voor een proeverij (met rondleiding) Gezellig ontspannen met elkaar genieten. Wie van jullie heeft de beste smaakpapillen?

interessant

Horen, proeven, beleven en genieten. Het komt allemaal aan bod tijdens de proeverij en rondleiding in de distilleerderij / stokerij. Onze meesterstoker kan met zoveel enthousiasme vertellen dat je ongetwijfeld aan hun lippen hangt.

Volg ons om op de hoogte te blijven van ons verhaal