De Sterke Verhalen Podcast van de meesterstoker

Podcast Sterke Verhalen

Introdocute sterke Verhalen Podcast

Meesterstoker Freek Kupers van de Groninger Genever Stokerij neemt je mee in de sterke verhalen over whisky, genever en likeur. Hoe maak je het eigenlijk? Waar moet je op letten als fijnproever? Hij gaat in gesprek met stokers, brouwers en interessante mensen in de wereld van de drank.
 
Voor fijnproevers, moonshiners, (hobby) brouwers, distillateurs en iedereen die houdt van een goede borrel.
Elke twee weken verschijnt er een nieuwe Podcast van Sterke Verhalen. Volg ons kanaal op Spotify

#002 Sterke Verhalen - Thijs dijkstra - bij THijs

In gesprek met Thijs Dijkstra van Slijterij Bij Thijs in Vlagtwedde. Thijs is met zijn slijterij benoemd tot beste whiskyzaak van Nederland in 2013. En op het whiskyfestival uitgeroepen tot beste whiskykenner van Nederland. Een goede eerste gast om te interviewen in de ontdekkingsreis. Hij kent de Nederlandse drankwereld op zijn duimpje en neemt mij en jullie luisteraars mee in hoe je leert proeven en waarderen van ambachtelijk gestookte dranken en de verhalen achter de drank. 
 
 
Valt je iets op? Of heb je luisteraarsvraag? Stel ze via onze instagrampagina: Groninger Genever Stokerij 
 

#003 Sterke verhalen - De campen in harlingen

In deze podcast gaan we gesprek met Maarten Gramsbergen van Distilleerderij De Campen in Harlingen. Maarten maakt zijn eigen unieke (Friese) likeuren en Gin op geheel eigen wijze. Na zijn pensionering heeft hij zijn passie gevonden in het creëren van smaken. In dit interview vertelt Maarten over de weg die hij heeft afgelegd en hoe je een bijzondere smaak drank creëert.
 
Distilleerderij de Campen – de Campen Wijn en drankhandel Wielenga Wielinga -Dé wijnwinkel van Leeuwarden sinds 1929
 
Valt je iets op? Of heb je luisteraarsvraag? Stel ze via onze instagrampagina: Groninger Genever Stokerij   

#004 Sterke Verhalen - wieke distillers - Numero 13

In deze podcast gaan we in gesprek met Arend van Nieuwland en Jaap Nieboer over het maken van Whisky van eigen verbouwde gerst in Ommelanderwijk op numero 13. Dit “jonge” bedrijf heeft een lange geschiedenis in de akkerbouw en gaat dit deze akkerbouw combineren met het produceren van eigen Whisky. Een gesprek over mooie dranken en nieuw ondernemerschap.
 
Wieke Distillers: Van graan tot glas.
 
Valt je iets op? Of heb je luisteraarsvraag? Stel ze via onze instagrampagina: Groninger Genever Stokerij 
 

#005 Sterke verhalen - Distilleerderij trappenburg

Waddenwodka met zeekraal. Limoncello, gemaakt van Sardijnse citroenen…Zomaar even wat bijzondere smaken van Distilleerderij Trappenburg.
 
Deze keer in gesprek met oud kroegbaas en distilleerder Hans Trappenburg en zijn fantastische partner Judith van Schaik.
De Hollandse Kus werd één van de mooiste kroegen van Friesland, helemaal toen Hans in 2007 vergunning kreeg om zelf zijn likeuren, berenburg, limoncello en wodka te stoken. Maar nu is het moment gekomen om een opvolger te zoeken. Nog 1 keer nemen ze jullie mee in hun verhaal, de kunst van het proeven en ontwikkelen van goede en bijzondere smaken. Luister en leer….
Ze willen hun café met stokerij en woning verkopen aan een liefhebber, iemand met net zoveel liefde voor het vak als zij. Als iemand onder de luisteraars interesse heeft mag diegene contact opnemen. Je wordt met open armen ontvangen door Judith en Hans. Eigenlijk zou iedereen een drank van deze distilleerderij geproefd moeten hebben. Voordat je het weet is hij er niet meer en dan heb je wat gemist!

Nieuws: Groninger Genever Stokerij in de Media

Onze Fladderak in Theatervoorstelling Hollands hoop

09- 2022 Hollands Hoop is een grootse en meesleepende muziektheatervoorstelling die zich afspeeld op het Groningse platteland. Naar de gelijknamige serie Hollands Hoop. In de voorstelling wordt veelvuldig onze Fladderak gedronken. “Zo en nu eerst een Fladderak.” Lees meer > 

NPO OP BEZOEK BIJ GRONINGER GENEVER STOKERIJ

11-11-2020 Joël Broekaert trekt dit najaar een streep door Nederland. Van Noord-Groningen naar Zuid-Limburg kruist hij onderweg de vijf bodemsoorten van ons land. Trots dat hij ook onze distilleerderij aan doet om de smaak van onze jenever te proeven. Lees meer > 

Eerste jenever aangeboden aan Engel Modderman

20-01-2020 De eerste jenever van de Groninger Genever Stokerij in Oostwold is gebotteld. Fractievoorzitter Engel Moddermand van VCP Oldambt kreeg de eerste fles overhandigd. Lees meer > 

Groningen is een jeneverstokerij rijker

23-09-2019 De provincie Groningen is een jeneverstokerij rijker. Afgelopen vrijdag 20 september heeft Groninger Genever Stokerij haar deuren geopend.  Lees meer >