De Sterke Verhalen Podcast van de meesterstoker

Podcast Sterke Verhalen

Introdocute sterke Verhalen Podcast

Meesterstoker Freek Kupers van de Groninger Genever Stokerij neemt je mee in de sterke verhalen over whisky, genever en likeur. Hoe maak je het eigenlijk? Waar moet je op letten als fijnproever? Hij gaat in gesprek met stokers, brouwers en interessante mensen in de wereld van de drank.
 
Voor fijnproevers, moonshiners, (hobby) brouwers, distillateurs en iedereen die houdt van een goede borrel.
Elke twee weken verschijnt er een nieuwe Podcast van Sterke Verhalen. Volg ons kanaal op Spotify

#002 Sterke Verhalen - Thijs dijkstra - bij THijs

In gesprek met Thijs Dijkstra van Slijterij Bij Thijs in Vlagtwedde. Thijs is met zijn slijterij benoemd tot beste whiskyzaak van Nederland in 2013. En op het whiskyfestival uitgeroepen tot beste whiskykenner van Nederland. Een goede eerste gast om te interviewen in de ontdekkingsreis. Hij kent de Nederlandse drankwereld op zijn duimpje en neemt mij en jullie luisteraars mee in hoe je leert proeven en waarderen van ambachtelijk gestookte dranken en de verhalen achter de drank. 
 
 
Valt je iets op? Of heb je luisteraarsvraag? Stel ze via onze instagrampagina: Groninger Genever Stokerij 
 

#003 Sterke verhalen - De campen in harlingen

In deze podcast gaan we gesprek met Maarten Gramsbergen van Distilleerderij De Campen in Harlingen. Maarten maakt zijn eigen unieke (Friese) likeuren en Gin op geheel eigen wijze. Na zijn pensionering heeft hij zijn passie gevonden in het creëren van smaken. In dit interview vertelt Maarten over de weg die hij heeft afgelegd en hoe je een bijzondere smaak drank creëert.
 
Distilleerderij de Campen – de Campen Wijn en drankhandel Wielenga Wielinga -Dé wijnwinkel van Leeuwarden sinds 1929
 
Valt je iets op? Of heb je luisteraarsvraag? Stel ze via onze instagrampagina: Groninger Genever Stokerij   

#004 Sterke Verhalen - wieke distillers - Numero 13

In deze podcast gaan we in gesprek met Arend van Nieuwland en Jaap Nieboer over het maken van Whisky van eigen verbouwde gerst in Ommelanderwijk op numero 13. Dit “jonge” bedrijf heeft een lange geschiedenis in de akkerbouw en gaat dit deze akkerbouw combineren met het produceren van eigen Whisky. Een gesprek over mooie dranken en nieuw ondernemerschap.
 
Wieke Distillers: Van graan tot glas.
 
Valt je iets op? Of heb je luisteraarsvraag? Stel ze via onze instagrampagina: Groninger Genever Stokerij 
 

#005 Sterke verhalen - Distilleerderij trappenburg

Waddenwodka met zeekraal. Limoncello, gemaakt van Sardijnse citroenen…Zomaar even wat bijzondere smaken van Distilleerderij Trappenburg.
 
Deze keer in gesprek met oud kroegbaas en distilleerder Hans Trappenburg en zijn fantastische partner Judith van Schaik.
De Hollandse Kus werd één van de mooiste kroegen van Friesland, helemaal toen Hans in 2007 vergunning kreeg om zelf zijn likeuren, berenburg, limoncello en wodka te stoken. Maar nu is het moment gekomen om een opvolger te zoeken. Nog 1 keer nemen ze jullie mee in hun verhaal, de kunst van het proeven en ontwikkelen van goede en bijzondere smaken. Luister en leer….

#006 Sterke Verhalen - Grondel Distillery

Op bezoek bij Marc Grondel ben ik de liefde voor RUM gaan begrijpen en heb ik hier ook van geproefd. De liefde voor rum is te beluisteren in onze ‘Sterke Verhalen’ podcast.
 

Grondel Distillery maakt eerlijke producten, producten waarbij je weet wat je koopt. Met name in de rum wereld weet je niet echt waar je aan toe bent als je een rum koopt. Als je een Grondel Rum koopt weet je wat je koopt. Op het etiket staat of en hoeveel suiker er is toegevoegd en of er andere zaken zijn toegevoegd. Transparantie is wat ik wil uitdragen en ik denk dat dat ook is wat consumenten tegenwoordig willen. 

Grondel Distillery: gedistilleerd en gerijpt in Nederland
 
Valt je iets op? Of heb je luisteraarsvraag? Stel ze via onze instagrampagina: Groninger Genever Stokerij 
 

#007 Sterke verhalen - Jenevercafé de Singelier

In gesprek met Meesterschenker Felix Huisken van (jenevercafé) De Singelier in Groningen (wijk Helpman), over Jenever, Corona, Ondernemen, Distilleren en alle andere zaken die ter tafel kwamen.
 

2 heerlijke dranken geproefd + 3 goede adviezen worden gegeven om iets “nieuws” te proeven. 

Benieuwd naar welke dranken je volgens Felix Huisken echt geproefd moet hebben? Luister onze podcast. Of ga eens langs bij De Singelier in Groningen. Ze verkopen dranken uit eigen distilleerderijen en van andere producenten.

Valt je iets op? Of heb je luisteraarsvraag? Stel ze via onze instagrampagina: Groninger Genever Stokerij 

#008 Sterke Verhalen - Grondel Distillery

In deze podcast hebben we distillateur Erik Poutsma van Drumlin Distillery uit Havelte te gast. We hebben het over het creëren van smaak, mooie dranken en waarom je altijd je eigen passie moet volgen.

Gestart in 2018 maakt Drumlin Distillery kwalitatief excellente producten, sterk verankerd in de geschiedenis en natuur. Whisky, gin en rum, op ambachtelijke wijze gedistilleerd in volledig koperen ketels, zonder enige haast, want door tijd wordt wat klein is groot. Juist door veel, heel veel tijd te nemen voor de productie en rijping krijgt het gedistilleerd van Drumlin Distillery zijn eigenzinnige karakter.

 Valt je iets op? Of heb je luisteraarsvraag? Stel ze via onze instagrampagina: Groninger Genever Stokerij 
 

#009 Sterke verhalen - Elements of whisk(e)y

Een verrassing in deze ‘Sterke Verhalen’-podcast. In plaats van vragen stellen werden er vragen aan mij gesteld door Max Foxen. De man achter The Elements of Whiskey . In dit gesprek gaan we 2 eigen gestookte dranken beoordelen en geef ik een inkijk in mijn eigen distilleerderij.

 

Even de andere kant van de microfoon en erg leuk om te doen! 

Mocht je meer willen weten over Max Foxen van The Elements of Whiskey kijk dan op zijn spotify kanaal of op YouTube en anders op zijn website The Elements Of Whisky – Whisk(e)y Proeverijen – Thuisproeverijen

Valt je iets op? Of heb je luisteraarsvraag? Stel ze via onze instagrampagina: Groninger Genever Stokerij 

#010 Sterke Verhalen - Robin van der Bij

Op bezoek in Bad Nieuweschans waar een prachtige “Remise” staat. Hier is momenteel een coöperatie actief waarin Hooghoudt opnieuw ambachtelijk gaat stoken. Hiervoor hebben ze een jonge maar zeer gepassioneerde meesterstoker aangenomen.

Met de meesterstoker (Robin van der Bij) een interessant gesprek. Hoe komt een jonge jongen aan het stoken?

Als jullie dit een leuk gesprek vonden laat het weten en volg ons via instagram of kijk op onze website: Hooghoudt Tour | Distilleerderij Hooghoudt
 

Valt je iets op? Of heb je luisteraarsvraag? Stel ze via onze instagrampagina: Groninger Genever Stokerij 

 

#011 Sterke verhalen - stokerij Twentse ketels

 
Wil je meer zien of horen van stokerij Twentse Ketels, kijk dan op de website: twentse-ketels.nl
Hier zijn ook alle dranken te bestellen en de verhalen te lezen.

Valt je iets op? Of heb je luisteraarsvraag? Stel ze via onze instagrampagina: Groninger Genever Stokerij 

Nieuws: Groninger Genever Stokerij in de Media

HEROPLEVING VAN FLADDERAK

12-02-2024 Fladderak, met zijn wortels diep verankerd in de Groningse cultuur, heeft een roerige geschiedenis gekend. Bijna vergeten en verloren, totdat een toevallige vondst op de zolder van een overleden moeder het tij keerde. Lees meer > 

Onze Fladderak in Theatervoorstelling Hollands hoop

09- 2022 Hollands Hoop is een grootse en meesleepende muziektheatervoorstelling die zich afspeeld op het Groningse platteland. Naar de gelijknamige serie Hollands Hoop. In de voorstelling wordt veelvuldig onze Fladderak gedronken. “Zo en nu eerst een Fladderak.” Lees meer > 

NPO OP BEZOEK BIJ GRONINGER GENEVER STOKERIJ

11-11-2020 Joël Broekaert trekt dit najaar een streep door Nederland. Van Noord-Groningen naar Zuid-Limburg kruist hij onderweg de vijf bodemsoorten van ons land. Trots dat hij ook onze distilleerderij aan doet om de smaak van onze jenever te proeven. Lees meer > 

Eerste jenever aangeboden aan Engel Modderman

20-01-2020 De eerste jenever van de Groninger Genever Stokerij in Oostwold is gebotteld. Fractievoorzitter Engel Moddermand van VCP Oldambt kreeg de eerste fles overhandigd. Lees meer > 

Groningen is een jeneverstokerij rijker

23-09-2019 De provincie Groningen is een jeneverstokerij rijker. Afgelopen vrijdag 20 september heeft Groninger Genever Stokerij haar deuren geopend.  Lees meer >