Fladdermisu met Fladderak

Fladdermisu – Een Groninger Tiramisu

Tijdens onze proeverijen serveren we ook vaak Fladdermisu. Een Groninger Tiramisu. Voor de vele fans van Fladdermisu; hierbij het recept.

Nodig:
– Cakevorm
– Kom

Ingrediënten:
– Suiker/kaneel koekjes (dunne reepjes)
– Mascarpone 250 gram
– Verse slagroom 500 gram
– Lemoncurd 250 gram
– En natuurlijk een scheutje Fladderak, zie onze webshop als je een fles wilt bestellen. Halen bij onze slijterij kan ook natuurlijk.

Werkwijze:
Mascarpone, slagroom en lemoncurd mixen tot 1 mooi geheel.

Eerste laag koekjes in de cakevorm leggen, zodat het de bodem bedekt. Dan laagjes kaneelkoekjes besprenkelen met Fladderak en daar bovenop weer een laagje mix zoals hierboven beschreven. Dan weer een laag kaneelkoekjes met Fladderak, dan weer een laag mix.

Dit vervolgens opbouwen tot 4 lagen in de cakevorm. Op de bovenste laag kan je de kaneelkoekkruimeltjes en eventueel wat extra suiker en kaneel strooien als decoratie.

Daarna een nacht laten opstijven in de koelkast.

Volgende dag, smullen maar!!
Serveren met een glaasje Fladderak naast de koffie natuurlijk.